Замовте дзвінок і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом







Китайські запчастини і Шини. Виробники автомобільних шин з Європи звинувачує Китай у демпінгу цін на продукцію.

Відносно недавно ми писали про те, що частина виробників автомобільних шин з Європи звинувачує Китай у демпінгу цін на продукцію. По суті в Піднебесній дешевизна позначається виключно дешевою робочою силою і мінімум складних операцій, що вимагають високої кваліфікації. 
Проте дані доводи не сходяться з політикою компаній, які терплять солідні збитки по причині того, що все більша кількість роздрібних мереж і постійних партнерів переходять співпраці з китайськими виробниками. 
Результатом сперечань стало колективне звернення виробників шин з Росії та Білорусії в Євразійську економічну комісію з вимогою провести розслідування в сфері ціноутворення на покришки для пасажирського і вантажного транспорту. У дану категорію потрапили шини для дисків діаметром 17,5 - 24,5 дюйма, які ставляться на різні осі автомобілів і причепів, автобусів та іншого спеціального транспорту в камерному і безкамерному виконанні. 
У період з 2011 по 2013 рік кількість імпортованої до країн МС (Митний Союз) зросла майже на 30%. Безпосередній ввезення товарів даної категорії з Піднебесної виріс на 36%. Більш того, частка Китаю на ринку імпорту вантажний гуми склала 64% і продовжує зростати. Демпінгова маржа для поставок до країн МС, за попередніми розрахунками склала майже 200%. 
Підсумком озвученого періоду для країн МС стало падіння виробництва шин на 11% з невеликим, при тому, що попит зріс більш ніж на 5%. Щоб, хоч якось конкурувати з китайськими виробниками оним в країнах МС довелося помітно знижувати ціни на продукцію. На тлі зростання собівартості виробництва, підвищення цін на енергоносії і так далі рентабельність багатьох підприємств знизилася до нуля, а малі компанії і зовсім стали розорятися. 
Все це спонукало створити звернення в ЄЕК з проханням про початок розслідування. Однак, такі розслідування проводяться протягом року, а між Китаєм і Росією з'являється все більше взаємовигідних договорів і угод, тому подібне розслідування може привести до великих втрат для економіки Росії в інших її галузях.
Розкажіть друзям

» Всі новини

.